WERKELIJKHEID IN MINIATUUR


Op deze pagina worden vragen van bezoekers aan onze banen en van deze site beantwoord .

Deze vragen kunnen betrekking hebben op alle facetten van de modelbaan, zoals bijvoorbeeld:rijdend materiaal, landschap, bouw van de banen, elektronica, etc, etc,.

Indien u een vraag heeft kunt u controleren of uw vraag hieronder reeds gesteld is. Indien dit niet het geval is dan kunt u eenvoudig het formulier invullen onder menu contact of hier klikken.

De vragen zijn opgedeeld in de volgende hoofd categorieën:
© 2008-2018 Jan A. Theulings
Elektronica/besturing

Ik heb nog een oude PC kan ik die gebruiken voor de besturing van mijn baan?

In principe kunt u een "oude" PC (bijv Pentium II, etc) gebruiken om een baan van normale grootte te besturen. De signalen die verwerkt moeten worden door de PC komen zo traag vanaf de interfaces binnen, dat een "langzame" PC geen enkel probleem heeft om deze gegevens te verwerken en terug te sturen aan de interfaces.

Wat wel belangrijk is dat u rekening houdt met de noodzakelijke stroom voorziening en dat u tijdig boosters bij plaatst.

Terug naar categorieWaarom rijden jullie met gelijkstroom?

De reden is dat ooit in ver verleden er begonnen is met gelijkstroom en dat die ervaring, alsmede de enorme keuze van materiaal door tientallen leveranciers een grote rol hebben gespeeld bij dit besluit.

Terug naar categorie

Bouw Constructie

Waarom hebben jullie toch zoveel gaten in de onderbouw van de tafel gemaakt?

Dit heeft te maken met de aanleg van de kabelbomen. Via deze gaten kunnen we de kabels gemakkelijk naar elk punt van de tafels brengen.

Terug naar categorie

Landschapsbouw

Hoe maken jullie toch van die mooie lange perrons?

De perrons worden gemaakt uit 1 cm dikke Styrodur foam platen. Deze platen hebben een afmeting van 60 bij 122 cm en kunnen eenvoudig met een stanley mes in elke vorm gesneden worden.

Terug naar categorie