WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
Activiteiten week 51 (15-12-2008 t/m 21-12-2008)
 
De vorderingen van de tafel "Ober-Läegerli" verlopen voorspoedig. De tafel is nu gesteld en het in elkaar zetten van de diverse onderdelen is voltooid.
 
De spanten worden nu aan elkaar gelijmd en vervolgens wordt de bovenkant waarop dit baan gedeelte gebouwd gaat worden volledig glad geschuurd.
 
Daarna kan de tafel op hoogte worden gebracht en de tafel poten kunnen worden gemonteerd.
 
De tafelpoten liggen al te wachten
 

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Activiteiten week 52 (22-12-2008 t/m 28-12-2008)
 
Ondanks deze korte week ivm Kerstmis is er toch een grote stap gezet in onze activiteiten.
 
Het rechter tafelgedeelte "Ober-Läegerli" is nu (met behulp van heel veel vrijwilligers) op bokjes gezet zodat we een begin kunnen maken met het plaatsen van de tafelpoten.
 
Na de Kerst gaan we de tientallen tafelpoten aan deze spanten monteren, zodat daarna een begin kan worden gemaakt met het uitzetten van de diverse railtrajecten die op dit tafelgedeelte komen.
 
 
De situatie per 31 december 2008
 
De eerste mijlpaal is bereikt!
 
De onderbouw van het rechter tafel gedeelte "Ober-Läegerli" is gereed. Op deze onderbouw wordt nu het eerste baangedeelte van "Ober-Läegerli" (klik hier voor de tekening) gebouwd.
 
Op de voorgrond zijn duidelijk de uitsparingen te zien voor het traject dat naar de kanaaltunnel gaat op om op het linker tafelgedeelte van"Ober-Läegerli"  te komen. Op de achtergrond zijn de uitsparingen te zien voor de spiralen. De gaten in de spanten zijn bedoeld voor de kabelbomen.
 
 
Het rechter tafel gedeelte staat op poten
Activiteiten week 1 (01-01-2009 t/m 04-01-2009)
 
De afgelopen dagen zijn we begonnen met het uitzetten van het eerste van de vele schaduwstations die deel uitmaken van onze baan.
 
Verder zijn de spanten gezaagd voor het linker tafel gedeelte van zodat ook een begin is gemaakt met de bouw van deze tafel.
 
Dit gedeelte wordt later gekoppeld via de Gedempte Läegerli See met het rechter tafel die nu al in aanbouw is
 
 
Het uitzetten van de baan is begonnen