WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
Hieronder wordt de bouw besproken van de bouw fase 1. De bouw van "Ober-Läegerli"
 
Dit project is gerealiseerd in de periode november 2008 tot december 2014.
 
Het is een vrijwel wekelijks verslag van de bouw zelf alsmede de randverschijnselen die tijdens deze bouw zijn opgetreden.
 
Na oplevering van de hal in november 2008 aan de Achterdijken 28-001-en 28-002 in Nes is begonnen met de voorbereidingen om met de bouw van de tafels te kunnen beginnen.Het is de bedoeling dat u via deze pagina de bouw van de tafels kunt volgen. Van tijd tot tijd zullen wij foto's en/of videos plaatsen om u een indruk te geven van de vorderingen.
 
Oplevering van de hal 01-11-2008
 
 

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Situatie per 27 november 2008
 
De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het inrichten van de hal. De technische ruimtes zijn nu volledig ingericht, zodat we nu met de bouw van de banen kunnen beginnen.
Vrijdag 21 november is het hout afgeleverd voor de bouw van de baan die op de bovendieping gebouwd gaat worden.
Uiteraard konden we niet wachten met het zagen van de eerste spanten voor de onderbouw van de tafel.
 
De spanten van de tafel "Ober-Läegerli" (een van de vier tafels die gebouwd gaan worden) nadert de voltooing.
Activiteiten week 49 (1-12-2008 t/m 7-12-2008)
 
Deze week zijn we gestart met het uitzetten van de kanaal trajecten (de treinen van en naar "Ober-Läegerli" via de kanaal tunnels) Vervolgens gaan we voorzieningen treffen voor de kabelbomen in de spanten van de tafel  "Ober-Läegerli".
 
Als dit is voltooid wordt het frame uit elkaar gehaald en op de bovenverdieping geplaatst, zodat een begin gemaakt kan worden met het uitzetten van de trajecten op de baan "Ober-Läegerli"
 
De positie van de tafel  wordt exact bepaald                                   Het verduisteren van de ramen kan beginnen.
                                                                                                         De steiger staat klaar
Activiteiten week 50 (8-12-2008 t/m 14-12-2008)
 
Na het uitzetten van de trajecten van de kanaaltunnels is het frame weer volledig uit elkaar gehaald om de uitsparingen te maken voor de aanleg van deze twee traces.
 
Bovendien zijn deze week de diverse gaten in de dwarsbalken geboord voor de aanleg van kabelbomen.
 
Het rechter gedeelte van de tafel  "Ober-Läegerli"  is daarmee zover gereed dat het de komende week op de boven verdieping opgesteld kan worden
 
Echter voordat we met opbouwen van de tafel boven kunnen beginnen worden eerst de ramen verduisterd, zodat we in een later stadium probleemloos de voorzieningen kunnen aanbrengen om het dag en nacht te laten worden over de sprookjes wereld.
 
 
Een gedeeltelijk overzicht van het rechter gedeelte van de tafel "Ober-Läegerli"