WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 09  (25-02-2019 t/m 03-03-2019)
 
Natuurlijk wordt er intussen ook gewerkt aan het stadsgedeelte en aan de landelijke omgeving van Unter Läegerli.
 
Volgens het stedelijke planbureau komen er tal van winkelstraten rondom een gezellig hart van de stad. Daarnaast komt er verder laag- en hoogbouw. Ook is plaats voor overheidsgebouwen (belastingkantoor, Gemeentehuis, etc.), politie, brandweer en een ziekenhuis.
 
In het landelijk gebied is er plaats voor boerderijen en tal van chalets. Het industrie gedeelte komt ver van de stads bebouwing.
 
Hieronder de eerste aanzet van gebouwen die later in Unter Laegerli komen te staan.

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 10  (04-03-2019 t/m 10-03-2019)
 
Naast alle activiteiten voor de bouw van de banen en de scenery (niet alleen het ontwerp van het landschap, maar wat komt waar te staan) is ook de elektronica software en computers een belangrijk onderdeel van Unter Läegerli.
 
De actuele bouw gaat nu in volle omvang verder en soms zijn er weken dat je denk maak ik vorderingen want er niets zichtbaars gebeurd aan de tafel van Unter Läegerli. De tijd zit dan meer in de voorbereidingen voor de volgende fase van de bouw hetgeen ook een belangrijk facet is in dit enorme project.
 
 
Vandaar dat u onderstaand een foto ziet uit het archief.
 
 
 
Activiteiten week 11  (11-03-2019 t/m 17-03-2019)
 
Zoals enkele weken geleden al gemeld zijn we bezig met ondervloerse wissel aandrijvingen van Conrad (047980). Deze aandrijvingen zijn relatief goedkoop (5 stuks voor slechts Euro 39,90). De ervaring in het verleden met deze aandrijving was uitstekend vandaar dat we ze opnieuw inzetten..
 
Er zijn echter een paar punten die van belang zijn. De montage is niet eenvoudig. De mal die meegeleverd wordt is zeer summier. Onze ervaring is dat de beste methode om ze te monteren is om na het boren van het gat (neem 14 mm in plaats van 12mm) de plaat om te keren en zo de wissel aandrijving te monteren.
 
Als u de aandrijving digitaal aanstuurt is het belangrijk dat de pulse voor de aandrijving minimaal 200 milliseconde lang is. Voor Analoge aansturing is dit niet noodzakelijk.
 
 
Onderstaand ziet u twee voorbeelden van het aandrijven van 2 type Fleischmann wissels modellen 1724/25 en 6070/71.
Activiteiten week 12  (18-03-2019 t/m 24-03-2019)
 
De bouw van het laatste schaduw station nadert zijn voltooïng. De laatste hand wordt gelegd aan de bedrading.
 
Zoals eerder gemeld worden de ondervloerse wissel aandrijvingen straks aangestuurd door de door MSA zelf ontworpen interfaces en computer aansturing. Naast de aansturing wordt het schaduw station, zoals alle reeds gebouwde schaduwstations, gecontroleerd door TLE's die als terugmelders functioneren en ook controleren of er geen onregelmatigheden op de diverse sporen gebeuren.
 
 
Onderstaand een foto van een gedeelte van het laatste schaduwstation. Als dit gereed is zijn er in totaal 30 sporen beschikbaar als opstelsporen.