WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 05  (28-01--2019 t/m 03-02-2019)
 
Naast de bouw aan het 3de schaduwstation van Unter Läegerli is er ook gewerkt aan de besturing van dit gedeelte.
 
Nu er een universeel I/O board is ontwikkeld door MSA dat door verschillende type computers kan worden aangestuurd,  wordt voor dit 3de schaduwstation een BeagleBone Black ingezet.
 
Dit board gebruikt een ARM Cortex A8 processor en werkt in dit geval onder Debian. (Dit type processor wordt nu gezien in de automobiel industrie als standaard voor het automatisch laten rijden van auto's.) Deze krachtige computer is iets groter dan een Credit Card en heeft 96 I/O ports en heeft naast een eMMC geheugen ook een SD mogelijkheid. LAN, WIFI, en HDMI zijn standaard. Een volwaardige computer.
 
 
Onderstaand een proef opstelling van de BeagleBone Black die later gebruikt wordt voor de aansturing.

© 2008-2019 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 06  (04-02--2019 t/m 10-02-2019)
 
Nu de interfacing voor het 3de schaduwstation alle testen goed heeft doorstaan en de door MSA zelf ontwikkelde python software op de BeagleBone foutloos de simulaties verwerkt, is er weer volop begonnen met de bouw van de banen.
 
Zoals reeds eerder vermeld wordt het derde schaduwstation van Unter Laegerli eveneens, zoals de beide reeds gebouwde schaduwstations, 10 sporen breed en in totaal 9 meter lang zodat het complete schaduwstation straks 30 sporen zal tellen met ruim 270 meter rails.
 
Inmiddels zijn de eerste 4 sporen aangelegd en worden nu bedraad. Als dit gebeurd is komt er nog een 5de spoor langs dit schaduwstation te liggen wat later gebruikt wordt als passeer spoor.
 
 
Onderstaand de vorderingen van een klein gedeelte van het 3de schaduwstation.