WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 01  (01-01-2019 t/m 07-01-2019)
 
In deze korte week van nieuwjaar is er weinig aan de baan gewerkt. Wel zijn beide nieuwe Arduinos boards gemonteerd  en getest en functioneren feilloos. Bovendien is er begonnen met de voorbereidingen voor de verdere veranderingen aan de baan van Ober Läegerli.
 
De komende weken zullen we u op de hoogte houden van deze plannen.
 
 
De nieuw ontwikkelde  Arduino boards die nu computergestuurd de kruisingen controleert in werking.

© 2008-2019 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 02  (07-01-2019 t/m 13-01-2019)
 
Zoals gemeld is er gewerkt aan de tafel Ober Läegerli. De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van het schaduwstation 2. Dit schaduwstation regelt het treinverkeer voor het bovendek van het station Ober Läegerli.
 
Deze veranderingen bestaan voornamelijk in het up-to-date brengen van de elektronica en de besturingssoftware. Deze werkzaamheden kunnen een aantal weken in beslag nemen.
 
Verder is er weer langzaam begonnen met de bouw van het derde schaduw station voor de tafel Unter Läegerli. Dit schaduwstation krijgt, net als de 2 reeds gebouwde schaduwstations, 10 sporen en zal het treinverkeer regelen voor de bergbanen. In totaal hebben straks de 3 schaduwstations 30 opstelsporen.
 
Dit derde schaduwstation van Unter Läegerli krijgt ondervloerse wisselaandrijvingen van Conrad. Deze aandrijvingen worden aangepast zodat deze ook digitaal aangestuurd kan worden.
 
 
De voorbereidingen voor het derde schaduwstation voor de tafel Unter Läegerli
Activiteiten week 03  (14-01-2019 t/m 20-01-2019)
 
Naast de werkzaamheden aan het derde schaduwstation van Unter Läegerli is er ook gewerkt aan de vernieuwing van de besturingssoftware voor een van de vier schaduwstations van Ober Läegerli.
 
We tonen daarom een foto van deze werkzaamheden. De reden is zeer simpel. Er zijn nog steeds een aantal mensen op Ameland die moeite hebben met kennis die gebruikt wordt voor de besturing van "modeltreintjes" en zijn letterlijk stil blijven staan in het midden van de vorige eeuw.
 
Maar ja, het is heel moeilijk voor deze figuren om te aanvaarden (of te begrijpen) dat de wereld met sprongen aan het veranderen is, de jeugd geen toekomst heeft op het eiland en als je al een aanzet wilt maken om via de Theulings Academy de jeugd wilt interesseren voor de computer techniek wordt je uitgemaakt voor "kinderlokker". En dat is nog maar een zeer klein onderdeel van het treiteren en pesten waar we bijna dagelijks mee moeten leven.
 
Maar er komt een tijd dat ook deze mensen ooit gaan begrijpen dat kennis van buiten niet is tegen te houden. Er moet altijd hoop blijven.
 
 
Onderstaand het testen van een nieuw stukje software en het volgen van de I/O pulsen via een snelle dual channel memory scoop.