WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 50  (10-12-2018 t/m 16-12-2018)
 
Deze week is er weer vanouds aan de banen gewerkt. Allereerst is er begonnen de banen die 6 maanden niet gereden hebben schoon te maken en te testen. Bovendien is er intussen nieuwe software  geschreven voor de besturing van kruisingen. Hiervoor is de Arduino Uno ingezet.
 
Verder is er door de directie besloten om een aantal taken die computer gestuurde interface technologie ontwikkelen  en bouwen onder te brengen in een nieuwe dochter onderneming van MVB Scientific genaamd “Computer Interface Technology”. (Ook MSA Modelspoor behoort tot de MVB Scientific groep.)
 
De kennis van deze nieuwe dochter onderneming CIT wordt in latere instantie gebruikt om jongeren die niet via de gangbare weg een opleiding kunnen volgen een kans te geven om via e-learning zich geheel gratis via de Theulings-Academy als nog een mogelijk te bieden om een carrière op te bouwen in de ICT wereld.
 
 
Het nieuw ontwikkelde  Arduino board die nu computergestuurd de kruisingen controleert

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 51  (17-12-2018 t/m 22-12-2018)
 
Nu de bestaande banen nagekeken worden is er ook de mogelijkheid om de destijds gebouwde elektronica na ruim 10 jaar dienst te vervangen door modernere embedded computers en nieuwe software met meer mogelijkheden.
 
Vandaar dat er deze week en de komende week gebouwd wordt aan een 4-tal boards waarvan een 2-tal zijn voorzien van een Arduino. Deze boards worden ingezet voor de besturing van het 7-sporig onderdek van het in totaal 11-sporig dubbeldeks station van Ober Läegerli. Het bovendek van dit station wordt in een later stadium aangepast.
 
 
Onderstaand een foto van de bouw van de 4 boards, die uiteraard niet alleen door MSA zelf ontwikkeld zijn, maar ook met de besturingssoftware van MSA werken.
Activiteiten week 52  (23-12-2018 t/m 31-12-2018)
 
Deze week beperken we ons tot de kerst en nieuwsjaar wens en hopen dat de tolerantie binnen zowel een kleine gemeenschap als in het algemeen het toelaat dat mensen mogen uitkomen voor hun eigen mening en waardes en niet gedwongen worden om mee te lopen in de stroom van wat andere denken en wat jij dan ook moet vinden of zich daaraan moet aan passen.
 
Vrijheid van meningsuiting is een groot goed en mag niet verkwanseld worden door mensen die vinden dat je naar hun mening en gewoontes moet handelen en denken.