WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 40  (23-09-2018 t/m 29-09-2018)
 
Deze week is er volop gewerkt aan de software en hardware voor de besturing van niet alleen de baan, maar ook is er software geschreven dat de dieren straks in de Circus piste echt kunnen optreden.
 
Inmiddels zijn er opnieuw dieren uit quarantaine in het Circus aan gekomen en ook zij hebben inmiddels hun plaats gevonden in de stallen en in het enorme zwembad. Dit laatste voor o.a de nijlpaarden, de ijsberen, de pinquïns, etc..
 
De leeuwen hebben een aparte ruimte evenals de giraffen, kamelen, de olifanten, ezels, zebra's en de beren. De paarden worden worden weer in een andere stal ondergebracht.
 
 
De nieuwe circus directeur toont trots een gedeelte van het dierenpark.

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 41  (30-09-2018 t/m 06-10-2018)
 
Ook deze week is hard gewerkt aan de software. De software voor camera voor in de piste is geschreven in Python met als onderlaag Debian en werkt zoals verwacht. Verder is de software dat de acts in de piste ook "werkelijkheid" worden volop in de test. En ook dat ziet er zeer belovend uit.
 
Ook zijn we deze week zeer verrast door een enthousiaste bezoeker die voor ons uit hun eigen verzameling maar liefst 2 zeer oude NS rangeerolie lampen uit 1890 kwam brengen. We zijn erg trots dat we het vertrouwen genieten van spoorweg mensen dat ze MSA Modelspoor dit soort antieke gebruiksvoorwerpen toe vertrouwen. We spreken onze dank daar voor uit. Het doet de tegenwerking van een paar Amelanders tegen MSA Modelspoor snel vergeten en toont dat we op de goede weg zijn.
 
 
Met trots staan de beide rangeer olie lampen, tot ze een plaats krijgen in de hal, naast de software ontwikkel computers
Activiteiten week 49  (03-12-2018 t/m 09-12-2018)
 
 
Trouwe lezers van onze site zullen zich de laatste weken waarschijnlijk afgevraagd hebben waarom er wekelijks geen verslag meer was.
 
De reden hiervoor heeft te maken met het feit dat MSA Modelspoor sinds eind april 2018 gesloten was vanwege een handhavingsprocedure die was aangespannen door een inmiddels oud raadslid tegen MSA Modelspoor. Daarop was door MSA besloten, om dit niet verder te laten escaleren, om voorlopig te sluiten en achter de schermen aan een definitieve oplossing te werken omdat dit telkens terugkerende conflict al ruim10 jaar speelt.
 
Eind augustus 2018 is er door AmelandEen een voorstel in de gemeenteraad ter stemming gebracht over de toekomst van MSA Modelspoor. Dit voorstel dat MSA zijn activiteiten verder mag uitoefenen is met grote meerderheid aangenomen. Alleen Ameland’82 heeft tegen gestemd.
 
Eind september is de officiële bevestiging van de Gemeente Ameland ontvangen met alle voorwaarden voor het uitoefenen van onze activiteiten.
 
Op basis daarvan heeft de directie van MSA Modelspoor besloten om MSA Modelspoor op te splitsen in:
 
JT- Miniworld,  die het beheer over de attractie heeft en gaat uitvoeren op de Achterdijken 28-002 te Nes Ameland. Meer informatie klik op de volgende link: https://www.jt-miniworld.nl
 
En
 
MSA. Het adviesbureau dat al sinds 2012 was gevestigd op de locatie Achterdijken 28-001 in Nes Ameland
 
MSA zal zich net als in het verleden bezig houden met adviezen voor o.a. de bouw en automatisering van modelbanen.
 
Deze automatiseringskant wordt nu verder uitgebouwd en zal zich ook gaan bezig houden met het ontwerpen en bouw van I/O interface technieken op basis van  Unix/Linux, (Solaris, Ubuntu, Debian, Apache, Python) IDE, C++, PHP, Java, MySQL, Netbeans, Arduino, BeagleBone, Raspberry, Picaxe, UART Full duplex netwerken. Deze technieken vinden hun toepassingen bij I/O gerelateerde interfaces en Robot technieken.
 
Bovendien is er recent met de Gemeente Ameland overleg geweest dat MSA op continue basis gratis professionele opleidingen, inclusief gebruik van computers, elektronica en lesmateriaal, beschikbaar wil gaan stellen voor een beperkt aantal (telkens max. 5) jongeren van Ameland.
 
Deze jongeren kunnen dan, door zelf aangeleerde kennis, technische computer en programmeer technieken leren zodat ze een toekomst kunnen vinden in deze wereld waar alleen al in Nederland de komende 5 jaar ruim 35000 plaatsen beschikbaar komen.
 
Deze gratis activiteit wordt dan ondergebracht in de “MSA Open Source Academy” De invulling hiervan gebeurd in overleg met de Gemeente Ameland.
 
Vanaf komende week komt er dus gewoon weer een weekverslag over de vorderingen van de bouw van Unter Läegerli.  De reeds gebouwde banen kunnen nu bezocht worden via JT-Miniworld op het vertrouwde adres Achterdijken 28-002 te Nes Ameland.