WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 36  (26-08-2018 t/m 01-09-2018)
 
De meeste werkzaamheden deze week hebben zich "onder" tafel afgespeeld. Er is ruwweg 40 meter aan kabels getrokken om de verschillende wissels die in het loc depot zijn opgenomen naar een centraal punt te brengen zodat ze vanaf dat punt aangesloten kunnen worden aan het besturingspaneel dat verantwoordelijk is voor het loc depot.
 
Dit paneel zal bestaan uit een tweetal microprocessors en de noodzakelijke interface elektronica die uiteraard door MSA Modelspoor zelf zijn ontworpen. De 5 volt voeding voor de beide computers komt rechtstreeks van de ATX voeding.
 
De spanning voor de wissels, draaischijf, kranen, verlichting en dergelijke komen van verdeel Trafo T3. Zo heeft elk gedeelte van Unter Laegerli zijn eigen stroom voorziening.
 
 
Het controle paneel voor het Loc Depot in aanbouw.

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 37  (02-09-2018 t/m 08-09-2018)
 
Nu de werkzaamheden onder tafel zover zijn gevorderd is er begonnen met de afbouw van het controle paneel voor het Loc Depot en later het industrie terrein dat vlak naast het Loc Depot komt liggen.
 
Naast de microprocessors komen er op dit paneel ook een aantal booster voedingen voor het toekomstige industrie terrein. Uiteraard is alles zelf ontworpen en ook de noodzakelijke software is in eigen beheer ontwikkeld en geschreven.
 
De komende week zal dit paneel verder worden afgebouwd en worden aangesloten aan het Loc Depot.
 
 
Hieronder de aanpassingen aan het controle paneel.
Activiteiten week 38  (09-09-2018 t/m 15-09-2018)
 
Verheugend nieuws deze week.
 
We zouden het bijna vergeten, maar naast onze normale bouw werkzaamheden aan de baan maakt ook het Circus Krone deel uit van Unter Läegerli.
 
Wat is er gebeurd. Na ruim 5 maanden in quarantaine te zijn geweest hebben 4 van de 10 olifanten (de andere 6 olifanten komen later) en ook 6 leeuwen toestemming gekregen om verder door te reizen naar hun bestemming: Circus Krone.
 
De leeuwen waren nog wat schuw en zijn direct na aankomst in hun verblijven onder gebracht zodat ze aan hun nieuwe omgeving kunnen wennen. De olifanten daarentegen waren enthousiast en hebben onmiddellijk al hun kunsten laten zien in de piste die eveneens nog in opbouw is.
 
 
De olifanten ontvangen van het reeds gedeeltelijke aanwezige publiek een daverend applaus als dank voor hun eerste optreden.
.
Activiteiten week 39  (16-09-2018 t/m 22-09-2018)
 
De activiteiten deze week hebben zich op 2 fronten afgespeeld. De verdere bouw van de elektronica voor het loc depot en de aanleg van een camera voor in de circustent.
 
Aangezien op korte termijn de binnenkant het circus zijn voltooiing nadert wordt het noodzakelijk om een mini camera te installeren in het circustent, zodat straks via deze camera men kan zien wat er zich in de circustent afspeelt.
 
Besloten is om hier voor de PiCamera te gebruiken in combinatie met een Raspberry Pi 3 B+ of de Raspberry Zero. De Raspberry 3 B+ heeft een 1.4GHz 64-bit quad-core processor, dual-band wireless LAN, Bluetooth 4.2/BLE, Ethernet, en Power-over-Ethernet support (with separate PoE HAT). De PiCamera zelf wordt aangestuurd met Python wat weer onderdeel is van Raspbian een op Debian gebaseerd OS.
 
 
Het testen van de Raspberry is in volle gang