WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 23  (03-06-2018 t/m 09-06-2018)
 
Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen te melden over de situatie met de Gemeente Ameland. We blijven u bedanken voor de vele steun betuigingen die we blijven ontvangen.
 
Zoals gezegd de bouw aan de baan Unter Läegerli gaat gewoon door. Deze week hebben we een 32 Amp gestabiliseerde ATX voeding aangelegd met luchtkoeling. Deze gestabiliseerde voeding wordt gebruikt voor de voeding van de chips, microprocessors, Arduino en verder alles wat maar met computer technologie te maken heeft. 
 
Als u zich afvraagt waarom deze investering dan kunnen wij u melden dat de centrale 220V voeding van de hal nogal wat ruis en spikes bevat. Dit kan weer gevolgen hebben voor de werking van de talrijke computers die ingezet worden voor de baan. En om onverwachte gedragingen van het net te voorkomen is dus deze voeding aangelegd.
 
Zoals beloofd is ook de 20M2 getest deze week. We kunnen u melden dat we uiterst tevreden zijn over de test resultaten en dat we de boards voor de 20M2 gaan inzetten.
 
 
Onderstaand broederlijk naast elkaar de test met de 20M2 in combinatie met de Arduino.

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 24  (10-06-2018 t/m 16-06-2018)
 
Er zijn geen veranderingen te melden betreffende de situatie met de gemeente Ameland. Opnieuw zijn we deze week weer overstelpt met email ondersteuning. Dank.
 
Deze week is er gewerkt aan de bekabeling vanaf de ATX voeding naar de diverse aansluitpunten die onder de tafel gemonteerd worden voor de talrijke aansluitingen van embedded computers. Deze werkzaamheden gaan nog zeker een week in beslag nemen.
 
 
Onderstaand een foto van de ATX voeding die vorige week is aangelegd.
Activiteiten week 25  (17-06-2018 t/m 23-06-2018)
 
Zoals gebruikelijk de laatste weken: de situatie met de gemeente Ameland is nog niet veranderd. Opnieuw zijn er deze week weer tal van telefoontjes en mails geweest met ondersteunende woorden van trein hobbyisten over het onbegrip en de houding van de gemeente Ameland. Het geeft geen positief image voor het vakantie eiland Ameland.
 
Deze week is er veel gewerkt aan het computer netwerk. Dat geeft veel werk, maar levert geen bijdrage aan de bouw van de banen. Toch is er een nieuw paneel gebouwd met een 4-tal processors die straks de 6 hoofdlijnen onder "controle" gaan houden.
 
 
Onderstaand een foto van het paneel in aanbouw. De 4 hoofdaders naar de 4 processors zijn duidelijk zichtbaar
Activiteiten week 25  (24-06-2018 t/m 30-06-2018)
 
De steunbetuigingen blijven binnen stromen. Hoe er in de meeste e-mails over de Gemeente Ameland gedacht wordt zullen we u besparen. Wel willen we aanhalen dat we deze week een verzoek van "De Stelp" hebben gekregen om met een grote groep mensen die in De Stelp wonen MSA Modelspoor te willen bezoeken. Helaas hebben we ook deze mensen eveneens teleur moeten stellen en hun gemeld dat de Gemeente Ameland tot nader order geen bezoekers toe staat. Een enorme teleurstelling was het gevolg. Niet alleen de bezoekers van de wal worden dus getroffen door deze maatregel maar ook hun eigen bewoners van het eiland.
 
Wat betreft de bouw kunnen we u melden dat er een nieuwe mijlpaal is bereik. Het 10-sporig station van Unter Läegerli is nu aangesloten op het reeds gebouwde gedeelte. In  totaal ligt er nu ruim 200 meter rails. Nog 400 meter te gaan.
 
 
Onderstaand een overzichtsfoto. Op de voorgrond de BR101 "Graubunden" van SwissTravelSystem met 5 BLS wagons