WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 09  (25-02-2018 t/m 03-03-2018)
 
Deze week weinig tot geen activiteiten te melden aan de bouw van Unter Läegerli.
 
Door het enorme slechte weer (sneeuw, storm, vorst en wat al niet meer. Zelfs de veerboot tijdelijk uit de vaart) was de hal moeilijk bereikbaar en is deze week benut om thuis verder aan de elektronica te werken.
 
Gelukkig is de dooi nu ingevallen en kan er de komende week weer volop aan de banen gewerkt worden.
 
 
Naast de het bouwen van interfaces voor de computer besturing worden ook de oude Fleischmann seinen omgebouwd met LED verlichting

© 2008-2019 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 10  (04-03-2018 t/m 10-03-2018)
 
Eindelijk is er deze week weer eens een volle week gewerkt aan de baan. In het "zichtbare" gedeelte van de baan is er niet veel veranderd.
 
Wel zijn alle 26 seinen die het treinen verloop in het station Unter Läegerli aangeven nu geplaatst en aangesloten. Met andere woorden er is dus onder tafel hard gewerkt.
 
De komende week worden de 10 sporen van het station voorzien van de benodigde TLE's.  Deze logische schakelingen worden gebruikt om het treinen verloop te controleren en terugmeldingen te geven aan de Arduino's zodat deze, mocht er iets fout gaan, kunnen in grijpen.
 
 
Een gedeeltelijk overzicht van de seinen die geplaatst zijn. Rechts bovenin is de blauwe tent van het circus te zien. Ook hieraan wordt natuurlijk gewerkt.
Activiteiten week 11  (11-03-2018 t/m 17-03-2018)
 
Naast alle activiteiten over de bouw van de banen zouden we bijna vergeten dat er naast deze werkzaamheden ook al begonnen is met de bouw van de scenery.
 
Unter Läegerli, met ruim 10000 bewoners, zal straks bestaan uit honderden gebouwen (woningen, kantoren, industrie, utiliteits-voorzieningen, etc.) Maar niet alleen dat, ook wordt er aandacht besteed aan ontspannings mogelijkheden voor deze duizenden bewoners van Unter Laegerli.
 
Een van de attracties die al eerder vermeld is in dit verhaal over de bouw van Unter Läegerli is bijvoorbeeld het Circus Krone. Helaas bestaat het circus in zijn oude hoedanigheid niet meer. Echter in Unter Läegerli is het straks nog in volle glorie te bezichtigen en is er een ruimte van meer als 5 vierkante meter gereserveerd voor het circus Krone. Het Circus Krone  wordt gebouwd op een losse module, zodat het later in zijn geheel op de tafel geplaatst kan worden.
 
 
Rietje is bezig om de bezoekers te plaatsen op de tribune rond de piste. In totaal is er plaats voor 1000 bezoekers. Inmiddels zijn er al ruim 300 geplaatst.
 
Activiteiten week 12  (18-03-2018 t/m 24-03-2018)
 
Deze week is hard gewerkt aan de elektronica en aan de bedrading voor de banen. Tientallen meters kabel is aangelegd en zijn er weer tal van aansluitingen gemaakt voor de besturing en de verlichting van de baan
 
Verder is er gewerkt aan het computer netwerk. Er zijn 3 nieuwe desktop I-7 computers in gebruikt genomen. Ook is er aan de software gewerkt. Al met al dus een drukke week zonder dat er iets op de tafel is veranderd.
 
 
Vandaar een foto van het dagelijks straatbeeld op de reeds bestaande baan Ober Läegerli