WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 04+05+06+07  (25-01-2021 t/m 21-02-2021)
 
Gedurende deze 4 weken is er hard (om niet te zeggen zeer hard) gewerkt aan de verbindingen tussen de computer interfaces en de directe aansturing van de treinen, wissels en seinen. Tientallen kabels met honderden draaduiteinden komende van de interface boards die naar de desbetreffende aansluitpunten gaan onder baan constructie zijn er gesoldeerd.
 
Alle kabelverbindingen zijn uiteraard exact gedocumenteerd, zodat bij een eventuele storing eenvoudig alles terug te vinden is. Gelukkig is het wel zo dat er nauwelijks na de aaanleg van kabels storingen optreden omdat als kabels eenmaal goed zijn aangesloten er nauwelijks iets kan gebeuren dat storing oplevert.
 
Daarnaast hebben de door MSA eigen ontwikkelde interfaces boards zelf diagnostics zodat de computers direct zelf gaan waarschuwen als er ergens een storing optreedt.
 
 
Het begint nu duidelijk zichtbaar te worden dat er kilometers kabels worden gebruikt voor de aanleg van Unter Läegerli

© 2008-2021 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
 
Activiteiten week 08+09+10  (22-02-2021 t/m 14-03-2021)
 
De laatste 3 weken is er hard gewerkt aan de verbindingen tussen de vele kabel uiteinden en de interfaces boards.
 
Dat dit een uiterst nauwkeurig werkje is, hoeft geen betoog en neemt dus tijd.
 
De meest belangrijke kabels komen uit onder het hoofdstation. De reden is simpel: omdat er op die plaats voldoende ruimte is om gemakkelijk te kunnen werken.
 
 
Onderstaand een overzicht van de inmiddels aangesloten elektronica/interfaces en een gedeelte de test computers waarop de simulatie en test programma's staan.