WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 39 + 40  (21-09-2020 t/m 04-10-2020)
 
Naast het schrijven de laatste weken van software  is er ter afwisseling ook nog aan de baan zelf gewerkt.
 
Het midden gedeelte van het industieterrein lag nog volkomen braak. Daar is intussen een kartonage fabriek gebouwd en er is een Pakketpost afdeling gekomen van de Schweizerische Post.
 
Naar dit gedeelte lopen vanuit de hoofdlijn in totaal 6 sporen die in een vorm van een H rond deze gebouwen liggen. Zodat ook deze bedrijven zowel per spoor als over de weg bereikbaar zijn.
 
 
Onderstaand een overzicht van dit gedeelte. Uiteraard wordt het totale industrie gedeelte in een later stadium natuurlijk voorzien van wegen en straatverlichting.

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 41 + 42  (05-10-2020 t/m 18-10-2020)
 
De afgelopen 2 weken is er verder gewerkt aan de interfacing.
 
Er zijn intussen weer een aantal boards ontworpen en gebouwd. Zoals reeds verschillende malen gemeld wordt de totale aansturing (hardware en software) zelf door MSA ontworpen en gebouwd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een aantal verschillende processoren die het I/O gedeelte besturen en controleren.
 
Deze boards worden dan weer een netwerk opgenomen dat onder Ubuntu werkt.
 
Onderstaand het resultaat van de laatste 2 weken
Activiteiten week 43 + 44  (19-10-2020 t/m 01-11-2020)
 
Naast het ontwerpen van de aansturing, software, interface boards, elektronica, etc. is het ook van belang dat deze informatie goed wordt vast geleld. Dit als er bijvoorbeeld een storing is of een ander probleem dat men dan kan terugvallen op de documentatie van de baan.
 
Dat hier enige (om niet te zeggen geruime) tijd in gaat zitten zal u duidelijk zijn en dat die tijd niet kan worden gebruikt om aan de baan te bouwen.
 
 
Onderstaand een voorbeeld van een interface ontwerp.
© 2020 Copyright Model Spoor Adviesbureau
Activiteiten week 45 + 46  (02-11-2020 t/m 15-11-2020)
 
De afgelopen 2 weken zijn we terug in de praktijk om wat er bedacht en ontworpen is te testen.
 
Natuurlijk zijn de interface boards eerst getest en hebben ze een zelf detectie systeem voor eventuele storingen. Maar een simulatie programma is toch weer wat anders dan het testen in de praktijk.
 
Onderstaand ziet u een opstelling voor het testen in de praktijk van het interface board dat hierboven eerder is getoond.
 
Stap voor stap stuurt het software programma via de test opstelling de instructies naar de processors, die op hun beurt in real-time de treinen aan sturen zodat we direct kunnen controleren of het daarbij behorende programma gedeelte en het PCB board doen wat er bedacht is en hoe de treinen moeten gaan rijden.