WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 33 + 34  (10-08-2020 t/m 23-08-2020)
 
De laatste 2 weken zijn net als de vorige weken besteed aan het opstellen en testen van treinen. In totaal staan er nu 38 treinen op de verschillende schaduwstations die volledig getest zijn en inmiddels ook al een aantal uren zonder problemen hebben gelopen.
 
De  volgende stap is dat we de elektronica voor de 6 schaduwstations gaan aansluiten en die gaan testen. Als dat goed verloopt (en waarom zou het niet goed verlopen) kunnen we de laatste 22 treinen er bij plaatsen, zodat het doel van 60 terein bereikt is.
 
 
Onderstaand een overzicht van 6 schaduwstations op 3 verschillende lagen met ruim 30 treinen.

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 35  (24-08-2020 t/m 30-08-2020)
 
Deze week is begonnen met de voorbereidingen voor de latere aansluitingen van de elektronica, interfaces en besturing systemen. Daarvoor wordt er op dit moment zo'n 10 tot 11 kilometer draad getrokken onder de tafel van Unter Läegerli.
 
Gebruik wordt gemaakt van een geshielde 23-aderige IEEE kabel die de tientallen verbindingen gaat maken tussen de honderden aansluitingen van de interfaces c.q. elektronica en de diverse computer systemen
 
Het trekken van deze kabel gaat minimaal nog een week duren voordat we echt kunnen beginnen met de aansluitingen.
 
 
Onderstaand de haspel met de geshielde kabel.
Activiteiten week 36  (31-08-2020 t/m 06-09-2020)
 
Naast het aanleggen van de kilometers lange bedrading wordt er natuurlijk ook gewerkt aan de elektronica en de eigen ontwikkelde MSA besturingssoftware op basis Ubuntu linux.
 
Onderstaand een van de panelen waaraan gewerkt wordt en waarop de door MSA ontwikkelde en zelfgemaakte interface boards (met zelf diagnostics) worden gemonteerd en die straks gebruikt gaan worden voor de besturing van de tafel Unter Läegerli.
 
 
Het getoonde paneel hieronder wordt ingezet voor de besturing van de treinen die op en naar het industrie terrein van Unter-Läegerli gaan rijden
Activiteiten week 37 + 38  (07-09-2020 t/m 20-09-2020)
 
Er is de laatste 2 weken erg hard gewerkt aan de interfacing en de besturing van een 8-tal trajecten. Daarvoor is het paneel gebruikt dat we een 2 of twee geleden gebouwd hebben.
 
Onderstaand ziet u het gemonteerde paneel dat in combinatie werkt met een reeds aangebracht interface paneel. In totaal zijn er 14 micro processors in operation die met elkaar communiceren en zo'n 82 I/O poorts aansturen om de treinen, wissels en seinen op 16 trajecten te controleren en te besturen.
 
 
Onderstaand een overzicht van de beide panelen in werking. In totaal komen er 8 van deze panelen om de straks de 60 treinen automatisch en storingsvrij te kunnen laten rijden. De panelen staan zelf weer onder controle van een Ubuntu server