WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 28 + 29  (06-07-2020 t/m 19-07-2020)
 
Vandaag 19 juli 2020 is er een echte mijlpaal bereikt met de bouw van Unter Läegerli.
 
Alle 6 hoofdlijnen zijn nu aangesloten aan de 3 schaduwsstations en de 3 stations die aan deze 6 hoofdlijnen liggen. Ruim 600 honderd meter rails is er aangelegd. Over deze 6 hoofdlijnen en de talrijke nevenlijnen kunnen straks 60 treinen rijden.
 
Nu dit gereed is gekomen kunnen we aan de volgende fase beginnen. Het bouwen van de computer aansturing zoals de interfaces, en andere elektronica. Ook het schrijven en testen van de eigen ontwikkelede software voor de besturing. De verwachting is dat dit ongeveer 4 tot 6 maanden in beslag gaat nemen. Maar voor we hier aan beginnen eerst champagne voor de bereikte eerste mijlpaal.
 
 
Gedeeltelijk overzicht van de in aanbouw zijn baan Unter Läegerli.

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 30  (20-07-2020 t/m 26-07-2020)
 
Nu de bouw van de baan Unter Läegerli in de fase is gekomen van electronica en testen is dit ook de kans om de 60 treinen die op deze baan komen te rijden niet alleen samen te stellen, maar ook al te laten rijden.
 
Begonnen is met de goederen lijnen. Op deze lijnen alleen al komen 16 treinen te rijden. Daar komen natuurlijk in een berglandschap als Unter Läegerli ook de beroemde Ce6/8 II en Ce6/8 III te rijden. Deze locs zijn beter bekend als "de Krokodil". De reden voor deze bijnaam is dat ze namelijk uit drie delen bestaan: de kop, de romp en de staart, enorm wendbaar en sterk zijn en waren van oorsprong groen van kleur)
 
 
Onderstaand 2 van de 3 krodillen die straks op de baan komen te rijden. 
Activiteiten week 31  (27-07-2020 t/m 02-08-2020)
 
Naast het testen en samenstellen van de treinen is er deze week aan de linkerkant van het station Unter Läegerli een begin gemaakt met een "Autoverlad" perron.
 
Via dit perron kunnen autorijders die niet over bergpassen willen (of geen ervaring hebben met het rijden in de bergen) hun auto op de trein zetten en zo comfortabel hun reis door of over de bergen maken.
 
 
Onderstaand een overzicht van het Autoverlad perron in aanbouw.
 
Activiteiten week 32  (03-08-2020 t/m 09-08-2020)
 
De afgelopen week is er verder gegaan met het samenstellen en testen van de treinen die op de baan Unter Läegerli komen te rijden. Zoals eerder gemeld komen er minimaal 60 treinen te rijden. We zijn op dit moment bezig met het testen van de 19de trein. Onderstaand een overzicht van een 3-tal treinen die al getest zijn en tijdelijk op schaduw station 5 (bergbaan in de Eastbound richting) zijn geparkeerd.
 
 
Gebroederlijk naast elkaar: op de voorgrond de Bodensee -Toggenburg  trein, daarachter de Süd-Ostbahn en op het andere spoor daar weer achter de Feldschlössen Gästezug die getrokken gaat worden door een Krokodil. Oorspronkelijk werd deze trein getrokken door een Tigerli e3/3. Deze loc is echter te bewonderen in een de vitrine kasten bij MSA.