WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 12  (16-03-2020 t/m 22-03-2020)
 
Nu het Model Spoor Adviesbureau en JT-Miniworld tot 6 April gesloten zijn in verband met het Corona virus is er nu extra tijd om aan de verdere bouw van Unter-Läegerli te werken.
 
Begonnen is met de constructie van de bergbanen (zijnde de sporen 1 en 6). De aanleg hiervan is uitermate complex, niet alleen dat er rekening gehouden moet worden met de hellingshoeken en de radiussen van de verschillen bochten in het traject, moet er ook rekening gehouden worden met de toekomstige kabelbaan, de ongelijkvloerse kruisingen van de reeds aangelegde hoofdlijnen en met andere reeds gebouwde obstakels. Het gemaakte ontwerpplan wordt nu dus nauwkeurig gevolgd.
 
Daarnaast is ook de planologische dienst van Unter Läegerli zeer actief en zijn er deze week een zestal winkels en een regeringsgebouw in Unter Läegerli verschenen.
 
 
Onderstaand een gedeelte van de nieuwe gebouwen en het regeringsgebouw die deze week gereed zijn gekomen

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 13  (23-03-2020 t/m 29-03-2020)
 
De planologische dienst blijft maar actief met de bouw van huizen, fabrieken, boerderijen, etc.. Het is bijna niet meer bij te houden zoveel gebouwen er worden afgeleverd.
 
De actuele bouw van de baan zelf komt hierdoor een beetje onder druk te staan. Maar alles loopt nog volgens plan. Dus erg ongerust worden we hier niet van.
 
 
Het circus Krone heeft deze week wel een aantal ezels van het circus tijdelijk overgebracht naar de ezel opvang boerderij. 
Activiteiten week 14  (30-03-2020 t/m 05-04-2020)
 
Deze week zijn we druk in de weer geweest met de bouw van een goederen kabelbaan die straks in het berg landschap van Unter-Läegerli het transport gaat verzorgen voor o.a. groenten, fruit, veevoeder, etc. tussen een lager gelegen landbouwgebied en een hoger gelegen gebied of omgekeerd kan natuurlijk ook.
 
Zodra we met deze bouw in een wat verder gevorderd stadium zijn zullen we een foto plaatsen.
 
Verder is er een belangrijke beslissing genomen betreffende het openbaar vervoer in Unter Läegerli. Dit wordt straks een GPS gestuurd systeem, zodat er onbemande stadsbusssen volledig automatisch hun voorgeprogrammeerde traject kunnen gaan rijden, maar ook ziekenauto's, brandweer en andere vooertuigen.
 
Hiervoor worden er In hal 3 tot 4 mini-satellieten opgehangen voor de plaatsbepaling en via een 64-bit ARM Cortex RISC  processor, die we gaan programmeren, zullen bijvoorbeeld de stadsbussen met een nauwkeurigheid van 5 mm van A naar B gaan rijden en omgekeerd.
 
 
De eerste bushalte en de demo bus zijn al "geplaatst" 
Activiteiten week 15  (06-04-2020 t/m 12-04-2020)
 
Nu JT- Miniworld en het Model Spoor Adviesbureau gesloten zijn tot minstens 1 juni 2020, is er de mogelijkheid om verder te bouwen aan de constructie van de tafel Unter-Läegerli. Namelijk de zaagtafels, zaagmachines en ander groot machinaal gereedschap kunnen gewoon blijven staan nu er geen bezoekers komen.
 
De constructie van de 4de hoofdlijn is dan ook begonnen. Aangezien dit een van de bergbanen wordt, moet er een ruim 30 meter lange rails aangelegd worden die 100 cm hoogte moet overwinnen om vanuit het dal het hoogst gelegen ski station te bereiken en vervolgens het 3de niveau schaduwstation.
 
Een spiraal zou de oplossing kunnen zijn, maar in dit geval is er besloten dat de bergbaan straks langs de bergwanden gaat rijden. Bruggen en lawine galerijen worden dan ook onderdeel van deze constructie.
 
 
Onderstaand het begin van deze helling