WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 07 en 08  (10-02-2020 t/m 23-02-2020)
 
In de afgelopen 2 weken is er gewerkt aan de bouw van de tafel en aan de aanleg van de hoofdlijnen.
 
Allereerst is er een begin gemaakt met het uitzetten van de ruimtes die straks de hellingen van de bergen nodig hebben. Daarnaast is ook een begin gemaakt met de ruwbouw van het eerste niveau van het bergplateau.
 
Ook zijn 2 van de 4 nog aan te leggen hoofdlijnen doorgetrokken en zijn er twee bruggen deze trajecten opgenomen. Een brug is voor de kruising met de 2 reeds aangelegde hoofdlijnen en de andere brug is de verbinding straks over de vallei.
 
 
Onderstaand een overzicht van de bouwvorderingen.

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 09  (24-02-2020 t/m 01-03-2020)
 
Naast de aanleg van de diverse sporen wordt er achter de schermen natuurlijk ook gewerkt aan de verdere ontwikkeling en aanleg van de stad Unter Läegerli.
 
Zo is deze week de bouw van de brandweerkazerne voor Unter Laegerli opgeleverd. Deze brandweerkazerne is centraal geplaatst, zodat in geval van een calamiteit de brandweer binnen de wettelijke aanrijd tijd overal tijdig aanwezig kan zijn. Zowel in de stad, platteland en industriegebied.
 
 
Onderstaand een foto van de nieuwe brandweerkazerne
Activiteiten week 10  (02-03-2020 t/m 08-03-2020)
 
De werkzaamheden aan de baan zijn ook deze week weer gewoon verder gegaan. Spoor 3 is inmiddels voltooid en de testen zijn veel belovend voor dit traject.
 
Wat we u ook niet willen onthouden is dat er deze week door een familie een verhaal is verteld dat zo ongeloofwaardig was dat je het bijna zou gaan geloven. Het zou hetzelfde zijn als wij zouden vermelden dat er een UFO is geland op Ameland.
 
 
Of is er toch een UFO waargenomen? 
Activiteiten week 11  (09-03-2020 t/m 15-03-2020)
 
Zoals gebruikelijk is er aan de banen gewerkt. Er is begonnen met de verdere afbouw van hoofdlijn 4. Dit is een van de bergbaanlijnen. De constructie voor deze lijn neemt nogal wat tijd in beslag, maar we houden u op de hoogte.
 
Wel is er een opmerkelijk gebouw in het stadsplan van Unter Läegerli verschenen. Een fastfood restaurant van McDonald's (kon natuurlijk niet uitblijven), maar deze heeft zelfs ook nog een Mc-Drive. Of dit allemaal wel legaal is wordt onderzocht. De geruchten machine draait op volle toeren. De autochtone bevolking is tegen. Af wachten hoe dit gaat aflopen.
 
Onderstaand de plotseling verschenen McDonald's. Gesitueerd langs de toekomstige snelweg.