WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 02  (01-01-2020 t/m 12-01-2020)
 
De werkzaamheden aan de "bypass" van twee van de 6 hoofdlijnen zijn klaar.
 
De volgende stap is dat nu de volgende 2 hoofdlijnen verder aangelegd worden. Deze 2 lijnen zijn voornamerlijk bedoeld voor passagierstreinen. Deze lijnen gaan een totaal ander traject rijden dan de inmiddels afgebouwde lijnen
 
 
Een Fe 6/8 van de SBB maakt een proefrit over een van de 2 hoofdlijnen die klaar zijn.

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 03  (13-01-2020 t/m 19-01-2020)
 
Begonnen is deze week met de verdere uitbreiding en aanleg van de volgende 2 hoofdlijnen. Uiteindelijk komen er zoals eerder gemeld in totaal 6 hoofdlijnen in de bouw van Unter Läegerli.
 
Deze twee hoofdlijnen krijgen een totaal ander traject en zullen al gedeeltelijk over het bergplateau van Unter Läegerli gaan lopen. Om dit te realiseren is er begonnen met de bouw van een gedeelte van het bergmassief dat deel uit gaat maken van Unter Läegerli. We houden u de komende weken op de hoogte van deze bouw, uiteraard door foto's begeleid.
 
 
Onderstaand een voorbeeld van een  "rollende landstrasse" die straks deel uit gaat maken van het rijdend materiaal op de baan van Unter Läegerli.
Activiteiten week 04  (20-01-2020 t/m 26-01-2020)
 
Naast de 6 hoofdlijnen zijn er natuurlijk ook een aantal belangrijke nevenlijnen. Een van die nevenlijnen is bijvoorbeeld de verbinding tussen het hoofdstation van Unter-Läegerli met Unter-Läegerli Noord.
 
Dit kleine station Noord is nog steeds in gebruik vanwege de industrie en de SBB onderhoudswerkplaatsen die daar  gelegen zijn. De sneltreinen stoppen niet meer in Noord, dus is deze nevenlijn uiterst belangrijk vanwege dit woon werkverkeer.
 
De treinen die op dit neventraject gaan rijden zijn een o.a. railbus en een EBT 103 type Be4/4 van de SBB.
 
 
Onderstaand de twee locs die op de nevenlijn naar station Noord gaan rijden. Deze treinen vertrekken straks vanaf de twee zijsporen naast het hoofdstation Unter Laegerli
Activiteiten week 05 en 06  (27-01-2020 t/m 09-02-2020)
 
De laatste twee weken is er gewerkt aan de 4 hoofdlijnen.
 
Er zijn 2 nieuwe hellingen gebouwd om de 4 hoofdlijnen straks over de reeds 2 bestaande hoofdlijnen te leiden en ze op het eerste plateau van het gebergte van Unter Läegerli te brengen.
 
Aangezien de hellingen niet de stijging van 2,5 graad mogen overschrijden is er niet alleen veel reken- en meetwerk nodig, maar ook de bouw van de hellingen zelf is een zeer nauwkeurig en precisie werkje.
 
 
Onderstaand de vorderingen van de bouw van de nog te bouwen hoofdflijnen