WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 48  (25-11-2019 t/m 01-12-2019)
 
De werkzaamheden aan het industrie gedeelte zijn deze week verder gegaan.
 
Twee van 5 nevenlijnen die samen met de 2 inmiddels aangesloten hoofdlijnen die langs en naar het industrie terrein lopen zijn nu ook aangelegd.
 
De sloopplaats : "Der Alte Meuk" , de Mouterij, de Meel fabriek en de Bakkerij zijn intussen al aangesloten aan deze twee nevenlijnen.  In totaal komen 18 bedrijven op dit terrein die allemaal een aansluiting krijgen aan de 5 nevenlijnen en die weer uit komen op het totale spoornet.
 
 
Een overzicht van de werkzaamheden

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 49 en 50  (02-12-2019 t/m 15-12-2019)
 
Deze weken is er weinig aan de banen gewerkt.
 
UIt twee van de hoofdlijnen is inmiddels wel een begin gemaakt met een zogenaamde bypass, zodat de treinen bij een eventuele storing, op zowel een Eastbound of Westbound traject van de hoofdlijnen, via een nevenlijn hun dienstregeling gewoon kunnen blijven uitvoeren.
 
Deze bypass wordt een echte "omrij" route en loopt straks door tunnels in het gebergte naar een aansluitpunt verder op de tafel.
 
 
Onderstaand het begin van de beide bypasses.
Activiteiten week 51 (16-12-2019 t/m 22-12-2019)
 
 
De werkzaamheden aan de bypasses zijn ook deze week de activiteit van de week geweest.
 
De beide lijnen zijn gevorderd tot voorbij de stad Unter Läegerli en worden de komende week verder doorgetrokken. Wel komen er eerst nog twee wisselsporen in beide lijnen zodat treinen elkaar straks kunnen passeren.
 
Verder zijn er deze week een groot aantal bouwdozen binnen gekomen, zodat ook de komende tijd de stad en de omgeving nog verder uitgebouwd kan worden.
 
 
Hieronder de voortgang van de werkzaamheden
Activiteiten week 52 (23-12-2019 t/m 29-12-2019)
 
Nu het einde van het jaar aanbreekt is het gebruikelijk om een terugblik te doen en vooruit kijken naar 2020.
 
Wat ons onmiddellijk opvalt is het feit dat we na al die jaren dat we met het MSA en JT-Miniworld bezig zijn 2019 het eerste jaar is dat er geen bemoeienissen waren van overheid instanties en/of politieke partijen met onze activiteiten.
 
Dat we een record aantal bezoekers hebben mogen verwelkomen. Niet alleen uit Nederland, maar uit heel Europa en zelfs ver daar buiten.
 
Dat we een zeer aantrekkelijk overname aanbod, waarbij 7 cijferige getallen over de tafel zijn gegaan, hebben afgeslagen waarbij dan JT-Miniworld zou verhuizen naar een andere locatie dan Ameland.
 
Al met al een bewogen, maar zeer positief 2019 achter de rug.
 
Wat betreft 2020 is alle aandacht gericht op de bouw van  onze nieuwe attractie Unter Läegerli.
 
Bij deze willen we al onze bezoekers bedanken voor hun vertrouwen en hun enthousiasme dat ze ondervinden bij een bezoek aan onze attractie.
 
Nogmaals DANK en een ieder een voorspoedig 2020.