WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 27  (01-07-2019 t/m 07-07-2019)
 
Nu de sporen naar het industrie terrein voltooid zijn is er deze week begonnen met de bouw van niveau 0 voor de baan Unter Läegerli.
 
Er wordt een constructie aangebracht waarop later op verschillende niveaus de scenery wordt aangebracht. Niet alleen dat, maar ook wordt de treinenloop van de 6 hoofdsporen op de aan te brengen niveaus vastgelegd.
 
Het is zeer nauwkeurig werk omdat als er vergissingen gemaakt worden dit later gevolgen zal hebben voor het goed functioneren van de tientallen treinen die op deze tafel gaan rijden.
 
 
Onderstaand een foto van de huidige werkzaamheden.

© 2008-2019 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 28  (08-07-2019 t/m 14-07-2019)
 
De werkzaamheden aan niveau 0 vorderen langzaam. Het eerste gedeelte bestemd voor de stad Unter Läegerli is vrijwel gereed.
 
Dit nieuwe gedeelte, dat aansluit aan het gedeelte waar later circus Krone komt te staan, wordt straks volgebouwd met woonhuizen, kantoren, publieke voorzieningen zoals politie, brandweer, ziekenhuis, maar ook bijvoorbeeld een overdekt zwembad, turnhal, bowling baan en nog vele andere gebouwen.
 
Natuurlijk zal ook het grote station van Unter Läegerli een belangrijke plaats ingaan nemen op dit gedeelte.
 
 
De vorderingen van week 28
Activiteiten week 29  (15-07-2019 t/m 21-07-2019)
 
De werkzaamheden aan niveau 0 zijn deze week verder gegaan. De ruimte voor het industrie gedeelte is nu afgewerkt. Ook het gedeelte voor de stad Unter Läegerli is nu eveneens klaar.
 
De eerste gebouwen die inmiddels gebouwd zijn, zijn even tijdelijk op de platen geplaatst om een indruk te krijgen of de bouw tekeningen overeen komen met de werkelijke toestand. Dit zijn slecht een paar van de gebouwen. Zoals vorige week gemeld komen er straks tientallen gebouwen en huizen te staan.
 
 
Op een van appartementsgebouwen komt ook een lichtkrant die aangestuurd wordt met BeagleBone Black. Hier kunnen we straks kleine berichtjes tonen die te maken hebben met de bouw van de banen. Er komen GEEN reclame berichten op. Ons motto is en blijft: Sponsors blijven buiten de deur.
 
 
Een indruk van de vorderingen.
Activiteiten week 30  (22-07-2019 t/m 28-07-2019)
 
In deze extreem warme week is er vrijwel niet aan de banen gewerkt.
 
Wel is er onder betere omstandigheden thuis verder gebouwd aan het toekomstige station van Unter Läegerli. Dit station wat ruim 150 cm lang is en ruim 35 cm breed is, wordt straks gezichtsbepalend voor de stad.
 
De ruwbouw van het station is nu vrijwel gereed. Nog een aantal dakplaten en de afwerking van de gebouwen zelf en dan is het station klaar.
 
Naast het station wordt er natuurlijk ook gewerkt aan een hoeveelheid huizen en gebouwen, zodat er straks een "echt" stadsbeeld ontstaat voor Unter Läegerli.
 
 
De ruwbouw van het station Unter-Läegerli