WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 22  (27-05-2019 t/m 02-06-2019)
 
De bouw van de banen is zoals eerder gemeld volop aan de gang. Er wordt hard gewerkt aan verbinding tussen  het 10- sporig schaduw station voor het goederenverkeer en het toekomstig industrie gebied van Unter Läegerli.
 
De 5 nevenlijnen die naast de 2 hoofdlijnen komen te lopen krijgen al vorm en de planning is dat voor eind juni deze 7 lijnen volleding zijn aangelegd
 
 
Naast de 2 hoofdlijnen voor het goederenverkeer zijn er straks ook nog een 5-tal nevenlijnen beschikbaar voor goederentransport naar de locale bedrijven in Unter Läegerli

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 23  (03-06-2019 t/m 09-06-2019)
 
Naast de bouw activiteiten aan de baan van Unter Läegerli zijn er ook natuurlijk de bouw activiteiten van de gebouwen die straks deel uit gaan maken van Unter Läegerli.
 
Naast de tal van bouwdozen die inmiddels binnen zijn gekomen van Faller is ook inmiddels de Moutfabriek van PIKO afgelopen week ontvangen.
 
Natuurlijk is gelijk met de bouw van deze fabriek begonnen omdat de bestaande bierbrouwerij in Ober Läegerli dringend op mout zit te wachten.
 
 
Onderstaand een foto van het begin van de bouw van de moutfabriek.
Activiteiten week 24  (10-06-2019 t/m 16-06-2019)
 
In deze korte week naar Pinksteren is toch volop gewerkt aan de banen.
 
De 7-sporen van het goederen verkeer zijn verder doorgetrokken en ook is er een begin gemaakt met de aansluiting met het industrie terrein van Unter Läegerli.
 
In totaal komen er 4 tunnel in- en uitgangen. Zowel enkel-sporig als dubbelsporig en zelfs een 3-sporige tunnel. De hoofdlijnen voor het goederen verkeer gaan achter het Bahnbetriebswerk door, samen met 2 sporen van de nevenlijn. De andere 3 goederen sporen gaan om het Bahnbetreibswerk.
 
 
Onderstaand een overzicht van de vorderingen
Activiteiten week 25  (17-06-2019 t/m 23-06-2019)
 
Deze week zijn de werkzaamheden aan de 7 sporen vanaf het goederen schaduw station naar de aansluiting met het industrie terrein voltooid. Hiervoor is 94 meter rails gebruikt, Op het industrie terrein zelf zal ook nog eens 35 meter rails aangelegd worden. Zodat dit gedeelte van de baan uit 129 meter rails zal bestaan.
 
In totaal is er nu inmiddels voor de baan Unter Läegerli al 342 meter spoor aangelegd. Volgens de CAD berekening komt er in toaal 613 meter rails te liggen. We zijn dus al over de helft wat betref de aanleg van rails.
 
 
Onderstaand een foto van de vorderingen van de 7 sporen goederen schaduw station - industrie terrein.
 
Activiteiten week 26  (24-06-2019 t/m 30-06-2019)
 
Naast de bouwactiviteiten aan de banen zelf wordt er ook gewerkt aan het planologische gedeelte van Unter Läegerli.
 
Zo zijn er reeds een aantal gebouwen die in de stad Unter Läegerli komen afgewerkt. Maar een van de grootste gebouwen voor de stad is het station. Ook hieraan wordt momenteel gewerkt. Dit enorme station bestaat niet alleen uit het hoofdgebouw, maar ook met tal van nevenactiviteiten die zo'n station met zich meebrengen.
 
Zo komt er een douane afdeling, de spoorweg politie, pakketpost afhaalservice en een bagage depot. Al met al een compleet station, klaar voor de moderne tijd.
 
Het complete stationsgebouw heeft een totale lengte van 148 cm. Dit op een schaal van 1:87. Hetgeen betekent dat het station in werkelijkheid ruim 128 meter lang is.
 
 
Onderstaand een foto van de vorderingen van de bouw van het station Unter Läegerli.