WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 17  (22-04-2019 t/m 28-04-2019)
 
Afgelopen week is er weinig aan de banen gewerkt en is alle aandacht uitgegaan naar nieuwe promotie activiteiten voor MSA Adviesbureau en voor JT-Miniworld.
 
Er zijn contacten gelegd met een aantal reclame bureaus waar we onze plannen hebben neergelegd. Uiteraard kunnen we er op dit moment weinig over vertellen, maar zodra we informatie hebben dat de plannen concreet worden zullen we u natuurlijk via deze website er over berichten.
 
 
Hieronder een foto van een SBB 465 die over de Bietschtallbrücke gaat

© 2008-2019 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 18  (29-04-2019 t/m 05-05-2019)
 
De normale werkzaamheden aan de bouw van Unter Läegerli zijn nu weer in volle gang.
 
De werkzaamheden hebben op dit moment voornamelijk betrekking op de afbouw van de 30-sporige schaduwstations. De laatste hand wordt gelegd aan de bekabeling tussen de 3de laag van de schaduwstations met de interfaces en de uiteindelijke computer besturing.
 
Dit zal ook de komende week nog in beslag nemen. Daarna wordt er begonnen met de bouw van het gebergte van Unter Läegerli. Dit gebergte komt over de schaduwstations te liggen. Via tunnels in dit gebergte kunnen dan de treinen de verschillende schaduwstations bereiken.
 
 
Naast de recent geplaatste bewegwijzeringsborden is het parkeerterrein van JT-Miniworld en MSA opgefleurd met beach vlaggen
Activiteiten week 19 en 20  (06-05-2019 t/m 19-05-2019)
 
De afgelopen 2 weken is er weinig aan de banen veranderd zodat we nu maar de activiteiten van 2 weken bij elkaar gevoegd hebben.
 
Wel is er veel werk verzet in de project opstelling (wat, hoe en wanneer) en is er een schema gemaakt voor de verdere bouw van Unter Läegerli.
 
Het resultaat van dit project schema is inmiddels al duidelijk te zien in het magazijn. Zo zijn de eerste grote bouwdozen van Faller aangekomen die voor de bouw van stad bestemd zijn. Ook is het station voor Unter Läegerli binnengekomen. Dit station heeft straks een lengte van maar liefst 148 cm en bestaat uit 1479 delen.
 
Naast Faller worden er ook huizen van Kibri, Vollmer en Auhagen gebruikt. De scenery bestaat voornamelijk uit Busch en Noch. Voor de straatverlichting wordt Viessmann gebruikt.
 
 
Onderstaand een foto van de eerste van vele zendingen die gaan volgen voor de bouw van de stad Unter Läegerli.
Activiteiten week 21  (20-05-2019 t/m 26-05-2019)
 
De bouw aan de banen is nu weer volop aan de gang. Er is ook een nieuwe mijlpaal bereik. Er is een eerste verbinding gemaakt met het schaduwstation voor de goederentreinen met het industrie gebied.
 
Er komen in totaal 7 sporen naar het industrie gebied die een aantal fabrieken met het goederenspoor gaan verbinden.
 
Op het industrie gebied komen o.a. een weverij, een veevoederbedrijf, een moutfabriek (belangrijk voor de toekomstige brouwerij), een oud ijzer sloperij, en nog tal van andere bedrijven.
 
 
Onderstaand de constructie die het schaduwstation voor het goederenverkeer verbindt met het industriegebied van Unter Läegerli.