WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
Activiteiten week 08 (21-02-2016 t/m 27-02-2016)
 
Deze week is absoluut fantastisch begonnen!
 
De "Open Dag" die we zondag 21 februari hadden georganiseerd is enorm goed bezocht: Bijna 600 Amelanders hebben MSA Modelspoor bezocht.
 
De reacties waren absoluut allemaal zeer positief. We bedanken de Amelanders dan ook enorm voor hun bezoek en hun grote waardering. We moeten bekennen dat we na dit succes twee dagen nodig hebben gehad om ons te realiseren wat ons was overkomen.
 
Een uitstekende ondersteuning dus om met volle kracht MSA Modelspoor verder uit te breiden met de nieuwe baan: Unter Läegerli.
 
Komende week gaan we verder met de aanleg van tientallen meter kabels voor de stroomvoorzieningen en aansluitpunten voor de zwakstroom voedingen die nodig zijn voor de tafel.
 
 
De speciale "Open dag" voor de Amelanders was een grandioos succes
 

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Activiteiten week 09 (28-02-2016 t/m 05-03-2016)
 
De aanleg van de vele kabels die nodig zijn voor de verschillende stroomvoorzieningen in de tafel Unter Läegerli gaan gestaag verder. En dit zal nog wel enige tijd in beslag gaan nemen.
 
Wel zijn we deze week aangenaam verrast door een geschenk van een bezoeker aan MSA Modelspoor. Het betreft een embleem van een van de laatste PTT posttreinen die in Nederland hebben gereden.
 
Dit embleem is in 1996, tijdens de pensionering van de chef aan en afvoer PTT Rotterdam, door enkele hoofdbestellers aan hem overhandigd.
 
Dit is dan thans weer door zijn familie (de heer Dirk de Wild) geschonken aan MSA Modelspoor, waar het embleem nu een plaats heeft gekregen in de hal.
 
Het is een echte aanwinst voor onze verzameling curiosa.
 
 
Het geschonken embleem van een van de PTT posttreinen die in Nederland hebben gereden
Activiteiten week 10 (06-02-2016 t/m 13-03-2016)
 
Deze week zijn er een aantal veranderingen in de hal aangebracht.
 
Allereerst is de bestaande demotafel waarop een demo gegeven kon worden hoe het automatiseringssysteem van MSA Modelspoor werkt afgebroken. Reden: we hebben nu genoeg andere mogelijkheden om uit te leggen hoe de automatisering van MSA Modelspoor werkt.
 
De ruimte die daardoor vrij is gekomen, wordt nu gebruikt als testtafel voor het rijdend materiaal dat in onderhoud is. Bovendien kan deze testtafel nu ook gebruikt worden om direct elektronica en nieuwe programma’s te testen met het materiaal op de testbaan.
 
Ook is er een enorme partij hout besteld dat de komende week geleverd gaat worden. Dit hout is noodzakelijk om het landschap en treinenverloop te kunnen bouwen.
 
Verder is er een eerste aanzet gemaakt met de bouw van het Bahnbetriebswerk dat ook op de tafel Unter Läegerli gerealiseerd gaat worden.
 
 
De eerste bouw constructie van de tafel Unter Läegerli is begonnen
Activiteiten week 11 (14-03-2016 t/m 20-03-2016)
 
Vanwege familie omstandigheden is het deze week een korte week geweest voor de bouw van de nieuwe tafel.
 
Donderdag is wel keurig op tijd het bestelde hout voor de bouw van de tafel Unter Läegerli geleverd.
 
Voortvarend zijn we daarna aan de slag gegaan en het gedeelte voor het loc depot (draaischijf, loc loodsen, etc.) is nu in volle aanbouw.
 
 
Aflevering van de pallets met hout voor de bouw van de tafel Unter Läegerli